Spabad Bäst I Test 2018

Hitta det bästa spabadet med vår guide

Dem bästa butikerna för spabad online

Det finns många butiker på nätet, men vilka är det egentligen som säljer bäst spabad? Nedan hittar du en lista på seriösa butiker som erbjuder utespa av hög kvalitet, fixar gratis hemleverans och dessutom ger dig öppet köp. 

GardenStore

GardenStore har ett brett utbud av uppblåsbara spabad och tillbehör. Fri frakt, snabb leverans och hela 90 dagars öppet köp.

HusOchHemma

HusOchHemma har utespa av hög kvalitet till konkurrenssaftiga priser. Har fri och hemleverans, öppet köp och delbetalning.

SportGymButiken

SportGymButiken erbjuder ett flertal olika uppblåsbara spabad, till bra priser. Leverans sker på 1-3 dagar och är helt gratis.

Nu har du äntligen bestämt dig, det är dags för ett utespa! Det finns nog inte ett bättre sätt att koppla av, få hydroterapi och kunna njuta av ett glas vin på samma gång, än att ha ett spabad liggandes ute på gården. Spabad är inte endast för din egna skull, utan för hela familjen eller för nära vänner som vill komma över och kunna njuta på samma sätt medan man håller en underbar social stämning där många olika diskussioner kan hållas.


Vi har så mycket respekt för spabad och dess terapeutiska teknologi, att vi bestämt oss för att undersöka och göra ett spabad bäst i test. När vi pratar om ’bäst i test’ så menar vi alltså spabaden som kunderna själva har köpt, provat på och gett en recension på.

Vilket bättre sätt att förlita sig på ett specifikt utespa, än genom många personliga recensioner från kunder som faktiskt köpt produkterna?

Men inte alla letar efter samma sorts saker i spabad. Vissa vill ha stabila tekniska funktioner, vissa vill fokusera mer på sittplatser (för exempelvis familjer), och andra vill helt enkelt gå för ett billigt men bra val. Det är därför som listan nedan består av tre kategorier:

 • Storsäljare
 • Mest Utrymme
 • Mest Prisvärda

Redo för vårt spabad test? Då kör vi!

Hur väljer jag rätt?

Det kan vara lite klurigt att veta exakt vad som är rätt eller fel val, speciellt om man inte kan mycket om spabad. Det som är viktigt att först och främst ha i åtanke är om man har platsen som krävs för att kunna hålla spabadet. Har du plats ute på gården? Alternativt, har du ett trädäck som du kan bygga i ditt utespa i?

Har du begränsat med utrymme kan vi rekommendera att kika på vår artikel uppblåsbara spabad.

Det andra viktiga är att helt enkelt prioritera: Vad letar du efter? Poängen med den här artikeln är just att försöka hjälpa dig svara på den frågan.

 • Är det utrymme för familjen som är din prioritet?
 • Är det designen eller de avancerade tekniska funktionerna?
 • Eller är det något mindre och mer prisvärt för dig och din sambo?

Svar på dessa tre frågor hittar du i vår artikel, har du andra kriterier eller vill se ett bredare utbud rekommenderar vi SmartHem.se.

Förhoppningsvis så har all den här informationen varit nog. Är det så att du behöver tips angående installationen och fler saker att tänka på innan du handlar? Läs då mer om det här.

Bästa SpabadetWesterbergs Relax 2.0

westersbergs-relax-2Relax 2.0 är ett spabad som är lite mindre än ditt vanliga spabad, men låt inte storleken lura dig. Relax 2.0 må vara mindre men när det kommer till funktion, upplevelse och kvalitet ligger det på samma nivå som mycket dyrare spabad. Relax 2.0 har totalt fem platser, fyra vanliga sittplaster men även en loungeplats, den här platsen är mer avslappnad och är perfekt för dig som vill koppla av på riktigt.

Spabadskollen har utsett Westerbergs Relax 2.0 till det bästa spabadet 2016, det är helt enkelt ingen annan som lyckas att bjuda på samma funktioner för samma pris.

Vattenstrålar som gör sitt jobb

Vattenstrålarna är otroligt bra, det känns verkligen som man blir masserad när man lutar sig bak mot dem. Varje vattenstråle går att rikta individuellt och det är även möjligt att stänga av majoriteten av dem. När du stänger av flera vattenstrålar blir trycket i resterande högre, vilket funkar utmärkt för dig som vill ha lite hårdare punktmassage.

Ljusterapi med smarta LED-lampor

I botten finner du 55 LED-lampor som avger ett mycket mysigt och stämningsfullt ljus, det blir extra härligt när mörkret infaller. Det tar dock inte stop där, du kan själv välja ifall du vill ha ett fast sken eller om du vill att lamporna ska växla mellan fem olika färger. Det intressanta med dessa färgskiftningar är att varje färg har en specifik effekt på kroppen, röd stimular blodcirkulationen, gul skärper sinnet, blå är avkopplande, grön har en lugnande effekt och lila är avstressande.

Smart touchpanel

På spabadets sargkant hittar du en inbyggda touchpanelen, med hjälp av den kan du enkelt navigera och styra alla funktioner i spabadet, vi pratar om funktioner som värmen, massagen och belysningen. Touchpanelen meddelar även dig om det finns några fel som behöver åtgärdas eller när det är dags för service av spabadet.

Vill du läsa mer eller köpa Relax 2.0?

Låter det här prisvärda spabadet som något du skulle vara intresserad av att läsa på mer om, samt möjligtvis handla? Klicka här för att läsa mer.

Villeroy & Boch SP552

villeroy-boch-sp552Villeroy & Boch är en modell som mestadels sticker ut p.g.a. dess otroligt välbyggda JetPaks™ teknologi, vilket gör din massageupplevelse något att minnas en lång tid. Den här modellen av Villeroy & Boch har blivit en storsäljare bland köpare av spabad, med mycket goda recensioner. Med 5 sittplatser så är denna modell nog för en vanligt familj eller ett par vänner att ha över i helgen för goda konversationer med god atmosfär.

Vad består spabadet av?

Denna kraftfulla storsäljare består av hela:

 • 5 JetPaks™
 • 5 sittplatser
 • 2 stycken pumpar.

Endast om man nu inte planerar på att ha stora poolpartyn i sin gård med över 10 deltagare – så är nog den här modellen bra nog för över 90% av köpare!

Fokus på fötter och hygien

Denna modell är känd för dess väldigt effektiva rengöringssystem. Med ett Micro VSR, insug och avlopp i fotbrunnen så är det en garanti på att vattnet kommer att hålla sig absolut rent genom hela upplevelsen, då minsta lilla fiber av smuts sugs iväg på direkten.

Förutom rengöringssystemet så har denna modell även fina och detaljerade fotjets nere i fotbrunnen som masserar dig noggrant, länge och utan att klaga.

Vill du läsa mer?

Om den här modellen låter som något för dig, så kan du läsa en mer detaljerad tekniskt specifikation, samt kolla upp priser och flera utbud på SmartHem.

För familjen – Villeroy & Boch SP682

Ännu en fin modell av Villeroy & Boch, som den här gången fokuserar sig på något lite annorlunda. Denna modell är nämligen det perfekta valet för större event med fler människor. Då många andra modeller mestadels består av 4-6 platser, så har SP682:an dragit ut på gränserna lite grann.

Vad består den här modellen av?

 • 6 JetPaks
 • 8 Sittplatser
 • 2 Pump

Vad innebär det, rent tekniskt?

Villeroy & Boch SP682 har hela 8 stycken sittplatser som kan alltså hålla partnern, barnen och till och med hunden och katten om man nu så vill. Denna sorts modell är inte något man ser ofta av, då 8 platser inte är något alla nödvändigtvis behöver. Men om man har plats för en sån modell, så varför inte? Det finns alltid vänner och familj att ringa för att komma över och njuta över en helg. Ju fler, desto bättre!

Mycket plats kan man ha, men drar det ner på kvalitén?

Absolut inte. Den här modellen är utrustad av hela  6 stycken JetPaks av god kvalité. Det innebär att även om badet är fullt med deltagare, så garanteras ändå massage och njutning för allihopa, till samma nivå och bra erfarenhet av hydroterapi.

Den kommer även med 2 stycken fotjets och två viloplatser som är högt placerade och kommer uppskattas mycket väl av barnen i familjen.

Något mer?

Självklart så innebär det här att även den här modellen har ett bra rengöringssystem och otroligt bra fotstrålar nere vid fotbrunnen, precis som med den förra modellen.

Låter tilltalande?

Har du en stor familj? Vill du lämna mycket plats åt dina vänner som kommer över ofta över helgerna? Om detta är ditt primära fokus, så är denna utespa modell något att se mer in på. Du kan läsa mer om modellen här.