3 tips för spadagen hemma

De flesta av oss går konstant och längtar efter en dag där vi kan koppla av helt och hållet, förslagsvis på ett spa. Problemet är dock att väldigt få av oss faktiskt har råd med de dyra utgifter som kommer med ett spa. Vilken tur att man kan anordna en spadag hemma också, inte minst om man har ett spabad installerat.

Fortsätt läsa för att ta del av våra tre bästa tips för den ultimata spadagen – som inte ens kräver att du lämnar ditt hem.

1.      Stäng ute alla distraktioner

För att du ska komma i rätt stämning och verkligen kunna koppla av krävs det att du stänger ute alla distraktioner som kan tänka sig störa dig. Det inkluderar att antingen försöka göra dagens uppgifter innan du påbörjar din spadag, eller bestämma dig för att du inte ska tänka på dem tills du är färdig med din avkoppling för dagen. Vi rekommenderar förstnämnde. Men att stänga ute alla distraktioner inkluderar även att stänga av din mobiltelefon, eller åtminstone sätta den på tyst läge, så du endast kan bli kontaktad om det är något akut. Läs mer om hur du kopplar av på riktigt hos Fylllivet.

2.      Höj stämningen

Rätt stämning är en sak – men varför inte höja stämningen för att få den mest atmosfäriska spaupplevelsen? Vill du glömma bort att du faktiskt ligger i ditt spabad eller i ditt badkar hemma hos dig själv så föreslår vi att du tänder några ljus, placerar en aroma diffuser i närheten och startar en lugnande playlist. Då kan du verkligen luta dig tillbaka och föreställa dig att du befinner dig på ett “riktigt” spa och inte hemma där alla sysslor väntar på dig.

3.      Se till att du har alla behandlingar redo

Distraktionerna är utestängda och stämningen är på topp. Men något saknas. Ja just det, ska du verkligen få känslan av att du befinner dig på ett riktigt spa, så krävs det att du har några behandlingar tillhands. Du behöver dock inte köpa superdyra ansiktsbehandlingar och kroppskrubbar. Du kommer långt med hemmagjorda sådana, som dessa enkla hemmagjorda ansiktsmasker. Vissa behandlingar kommer dock kräva lite mer förberedande arbete än andra, så det är en bra idé att välja och göra dem i förväg.